zaterdag 28 juni 2014

Een koffer vol verhalen

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Uitgeverij Marmer verscheen de verhalenbundel Een koffer vol verhalen. Daarin ook een verhaal van mijn hand.



Hier het begin

Villa Grock

Voorbij Nancy, in de buurt van Neûfchateau, liggen her en der boerderijtjes parmantig verscholen tussen bosschages. Serge zit naast me, op een manier die contrasteert met de snelheid van de auto: loom en ontspannen. Hoewel hij zeker twintig jaar ouder is dan ik, heeft hij de uitstraling van een jonge, levenslustige bohemien. Hij staart over het dashboard heen naar de einder terwijl hij een slok neemt van zijn wijn. Ik zeg dat het eigenlijk te vroeg is voor wijn, maar hij slaat mijn advies met zijn hand weg, zoals je een irritant insect verjaagt. ‘Jij bent mijn dierbare familie’, zegt hij herhaaldelijk. 
     ‘Jij bent mijn dierbare familie.’ 

     We zijn al ruim een halve dag onderweg, twee koffers achterin en voorin een tasje met drank, koek, brood, kaas, wat snoep en pinda’s. We rijden onder een donkergrijs wolkendek dat zich naar alle kanten uitstrekt, maar het regent niet. En Serge staart naar het landschap. Soms wijst hij. ‘Daar!’ zegt hij. ‘Daar heb ik ooit gereden. Ik zie het aan die kerktoren. Ja, ik zie het.’
Zie: http://www.uitgeverijmarmer.nl/boeken/literatuur/item/een-koffer-vol-verhalen